VILLAFIBER
Toltorpsdalen


Billigare bredband utan mellanhänder

Grattis Toltorpsdalen!

Nu kan vi leverera billigare bredband till dig som har fiber via ett öppet stadsnät. Med Villafiber från Bitcom kapar vi onödiga mellanhänder och sänker priserna. 

Förutom att du får bredband från en lokal leverantör i Mölndal som bedrivit sin verksamhet som internetleverantör sedan 25 år tillbaka, så kan vi också erbjuda riktigt bra priser till din villa. Villafiber är en tjänst där vi ansluter din villa/bostad direkt till vårt kraftfulla fibernät med höga hastigheter och låga priser jämfört mot de öppna stadsnäten. 

Har du ingen fiber idag? Se FAQ längst ner på sidan för hur vi kan hjälpa dig.

Villafiber - Kapa mellanhanden och få billigare bredband

I Sverige är det vanligt att bostaden är ansluten till ett öppet fibernät där man via en mellanhand, som kallas för ”kommunikationsoperatör”, kan välja mellan olika bredbands- och TV-leverantörer. En stor del av månadsavgiften du betalar för din bredbandstjänst i ett öppet stadsnät går till kommunikationsoperatören för att finansiera den öppna plattformen där du kan välja bland olika leverantörer. Med Villafiber från Bitcom behövs inte mellanhanden – vi kapar onödiga kostnader och ansluter din villa/bostad direkt till vårt kraftfulla fibernät i stället för att gå via kommunikationsoperatören. Detta medför färre parter som är involverade i bredbandsleveransen och resulterar i ett lägre pris till dig som slutkund. Vi som leverantör får bättre kontroll med färre led i processen, ett ökat ansvarstagande och kan på så vis ge dig som kund en tryggare leverans. Det är ganska enkelt – du får högre hastighet och lägre pris!

 • Billigare – Spara pengar genom att ta bort mellanhänder.
 • Direktanslutning – Bredband och TV direktuppkopplat till vårt robusta fibernät.
 • Framtidssäkert – Trygg digital omsorg via det nationella Välfärdsbredbandet.
 
Vårt nät är även anslutet till det nationella samarbetet kring ett Välfärdsbredband, vilket innebär tillgång till digital vård och omsorg, om det skulle behövas någon gång i livet.


Välkommen med din beställning

Nedan ser du vilka produkter du kan välja mellan. När du beställer bredband kan du själv bestämma om du vill ha hjälp med installation av CPE (engångskostnad 995 kr) eller om du vill installera Bitcoms CPE själv med hjälp av medföljande inkopplingsinstruktioner.  

1000/1000 – inkl. router med wifi 6
 • 379 kr/mån i 12 mån, därefter 429 kr/mån
 • Startavgift 0 kr (ord. pris 1090 kr)
 • Router med wifi 6 ingår
 • Bindningstid 24 måna
500/500 – inkl. router med wifi 5
 • 359 kr/mån i 12 mån, därefter 409 kr/mån
 • Startavgift 0 kr (ord. pris 1090 kr)
 • Router med wifi 5 ingår
 • Bindningstid 24 mån
Kampanj TV-paket (1-12 & Discovery Channel)

Via vårt systerbolag Sappa kan du även beställa TV-paketet Sappa Tio till kampanjpris. I paketet ingår HD-kanalerna 1-12 samt Discovery Channel. Vill du byta ut några kanaler kan du göra det varje månad via Mitt Sappa. Dessutom ingår Sappa Play, så att du kan streama kanalerna inom hela EU via mobil, dator eller surfplatta. Perfekt för semestern eller resan! 

 • 199 kr/mån i 24 mån, därefter 398 kr/mån
 • Startavgift 0 kr (ord. pris 395 kr)
 • Bindningstid 24 mån
 • En digitalbox och ett programkort ingår
 • Sappa Play
 
Beställer du Sappa Tio innan sista juli bjuder vi på Viaplay Film och Serier i ett år!

Gör dina val och skicka in din beställning


Genom att klicka på skicka godkänner jag att jag har läst och godkänt ”Bitcoms Allmänna villkor”, ”Bitcom Särskilda Villkor – Villafiber”, samt ”Bitcom Integritetspolicy”.

Om du beställt TV:
Genom att klicka på skicka godkänner jag ”Sappas allmänna och särskilda villkor” samt ”Sappas integritetspolicy”.


Så här enkelt byter du till Villafiber:

1

Efter lagd beställning kontrollerar vi att din fiberanslutning går att koppla om till vårt egna fibernät och återkopplar inom 5 arbetsdagar med ett bekräftelsemejl innehållande ditt avtal med beställningsunderlag.

2

Vi beställer omkopplingen av din fiber från nätägaren (Skanova). Omkopplingen genomförs inom cirka 5-6 veckor – du får information om exakt datum. Observera att det är något längre leveranstid under semestertider.

3

Vi skickar ut din nya utrustning. Har du valt att installera din mediaomvandlare/CPE själv skickas denna ut till dig med tydliga instruktioner. Annars kontaktar vi dig och bokar en tid för byte av CPE.

4

Klart! Du har nu tillgång till supersnabbt och billigt bredband samt TV via din direktanslutning till vårt nät!

Lokal fiberinstallation – Seths fiber och Telekom

Önskar du installationshjälp av fiberomvandlare och kanske även hjälp med att komplettera ditt hemmanätverk med kabeldragning eller uppsättning av datauttag i samband med Villafiber installationen?

Då kan vi boka ett hembesök hos er via vårt systerbolag, Seths Fiber & Telekom AB, med över 20 års erfarenhet av fiberteknik. De har genomfört över 3500 fiberinstallationer och är ett lokalt företag i Mölndal, precis som Bitcom.   

Frågor och svar om Villafiber

Det tar vanligtvis cirka 5-6 veckor att leverera den nya tjänsten från det att vi bekräftat med fibernätsägaren att detta är möjligt hos dig, såvida du inte behöver invänta eventuell bindningstid hos din befintliga bredbands- eller TV-leverantör. Observera att det är längre leveranstid under semestertider. 

Vi kommer boka en tid med dig för byte av din mediaomvandlare när det närmar sig. Det går vanligtvis även att ändra datumet om dagen inte passar dig. Meddela oss i sådana fall i god tid, gärna minst 10 dagar innan det planerade leveransdatumet.

I Sverige är det vanligt att bostaden är ansluten till ett öppet fibernät där man via en mellanhand kan välja olika bredbands- och TV-leverantörer. PTS (Post och Telestyrelsen) har genomfört en reglering av fibermarknaden i syfte att skapa en bättre fungerande konkurrens. Regleringen innebär att vi som operatör får möjlighet att koppla samman vårt eget nät med dig som slutkund, genom att tillträda det lokala fibernätet som når fram till din bostad.

Proceduren kallas kort för ett operatörsbyte och gör att du som slutkund kan avstå mellanhanden och i stället få tjänsterna levererade direkt från oss till ett lägre pris. Andra benämningar på operatörsbyte är ibland lokalt tillträde eller villafiber.

En mediaomvandlare (även kallat fiberdosa eller CPE) omvandlar ljussignalerna i fibernätet till ”vanliga” elektroniska signaler som du kan tillgå genom ett flertal bredbandsportar på mediaomvandlaren. Det är till dessa portar du exempelvis ansluter din WiFi-router med nätverkssladd. Mediaomvandlaren sitter ofta på väggen där fiberkabeln kommer in.

Ja, vi byter alltid ut befintlig mediaomvandlare till vår moderna mediaomvandlare.

Vi kommer överens om ett leveransdatum som passar dig och de eventuella uppsägningstider som du önskar förhålla dig till. Därefter lägger vi en beställning till din lokala fibernätsägare om att få koppla om din fiber på detta datum.

Ja, vi kan vanligtvis ordna framdragning av en ny fiberinstallation med hjälp av vårt systerbolag Seths i samband med beställning av erbjudandet. Mejla oss din adress och dina kontaktuppgifter så återkommer vi med pris på fiberanslutning.

Vi är del av det nationella samarbetet kring ett Välfärdsbredband för drift- och informationssäker uppkopplad välfärdsteknik i hemmet. Med en anslutning till vårt nät är ditt hem därför även förberett för ett tryggare kvarboende. Läs mer på https://omsorgsportalen.se/

Din TV-tjänst aktiveras samtidigt som ditt bredband varpå du kan se dina tv-kanaler i Sappa Play-appen samt eventuella streamingtjänster direkt. Du kommer även få digitalbox samt digitalkort skickat till dig för att kunna titta på dina kanaler via IPTV. Denna utrustning skickar vi ut innan startdatumet för tjänsterna så att du kan förbereda inför att tjänsterna startar igång.

Fortfarande något du undrar? 

Om jag inte lyckades besvara dina frågor ovan kan du höra av dig till mig på johnny.eskilsson@bitcom.se.

Johnny Eskilsson, Ansvarig Villafiber – Bitcom