Kundservice

FAKTURERING

Vanliga frågor om ditt abonnemang

Beställning av bredband/telefoni

Om du beställer din internettjänst via ditt fibernäts portal startar det i vissa nät direkt medan i andra nät startar vi upp tjänsten ifrån oss så snart din beställning blivit hanterad. Detta sker vanligtvis samma dag eller nästkommande vardag.

Tecknar du via vår hemsida startar din tjänst generellt upp samma dag eller nästkommande vardag om beställningen sker på en helg.

Om du vill ansöka om e-faktura eller autogiro kan du göra det efter att du fått din första faktura som skickas via post. För autogiro hittar du en QR- kod på din faktura och för e-faktura anmäler du som tidigare via din internetbank och anger då det nya bankgirot samt OCR-numret på senaste fakturan. Vårt avsändarnamn är Bitcom/Billogram. För e-faktura tillkommer en fakturaavgift på 19 kr/mån.

Mer information om bytet till Billogram och vilka förändringar det innebär för t.ex. fakturabetalning hittar du här.

Längre ner på sidan kan du läsa mer om hur du skaffar e-faktura eller autogiro.

För att få tillgång att se din faktura behöver du istället välja E-faktura som betalningsalternativ. 

Dessvärre finns inte möjlighet att automatiskt få en fakturakopia vid autogiro.

På grund av ökade omkostnader för produktion, distribution och hantering av våra fakturor har Bitcom infört en fakturaavgift på mejlfaktura, e-faktura och pappersfaktura.

Vill du ha ett kostnadsfritt betalsätt rekommenderar vi dig att välja autogiro.

Förändring av abonnemang

Självklart! Slå oss på kundservice en signal så hjälper vi dig gärna att höja/sänka din hastighet.

Höja hastigheten
Önskar du höja hastigheten kan vi i regel göra det med kort varsel (dagtid på vardagar). Du får då på nästkommande faktura en tilläggsdebitering för mellanskillnaden under dessa dagar.

Sänka hastigheten
Sänka din hastighet kan vi kostnadsfritt göra nästkommande månadsskifte (beroende på om din debitering för nästkommande månad är skapad eller ej).

Bitcom finns i många olika stadsnät. Slå oss gärna en signal så hjälper vi dig att se om Bitcom även finns på din nya adress.

Du kan även använda sökfunktionen på bredbandssidan för att se själv om Bitcom finns tillgängliga på din nya adress.

Om du önskar avsluta din/dina tjänster hos oss behöver du ringa oss på 031-706 27 40. Öppettider för uppsägning är vardagar 9-17.

Uppsägningstiden beror av vilket avtal du tecknat med oss och om du har bindningstid. Vilken uppsägningstid som gäller för dig framgår av den beställningsbekräftelse du fick vid tecknandet av din tjänst.

Vid uppsägning av tjänster som innehåller lån- eller hyrutrustning ska utrustningen returneras till oss inom 10 dagar efter uppsägning. Du får all information vilken utrustning som eventuellt ska återlämnas och hur du gör detta, i den bekräftelse som skickas till dig i samband med din uppsägning.

Det är endast abonnemangsinnehavaren som kan avsluta abonnemanget. Undantaget vid dödsfall då dödsboet eller anhöriga kan säga upp avtalet.

Övriga frågor

Våra kampanjer gäller 1 gång per person/hushåll.

Flyttar du till en ny adress som tillhör ett annat stadsnät så hör gärna med vår kundtjänst om du kan ta del av eventuell kampanj på din nya adress.

Eftersom vi fakturerar fasta avgifter i förskott, så drar vi beloppet från ditt konto den sista vardagen varje månad (avser månaden efter).

Går den dragningen inte igenom, så gör vi ett till försök den 1a i månaden (avser samma månad).

Vi rekommenderar dock att alltid några dagar efter den 1a i varje månad, gå in på ditt konto och se så att dragningen verkligen blivit genomförd.

Skulle beloppet av någon anledning inte ha dragits så kan man själv (för att undvika påminnelseavgift (betala in beloppet till 276379-5 och välja “Meddelande” istället för OCR nummer och ange sitt kund-/eller personnummer som avsändare.

Du har 14 dagars ångerrätt från det att du har gjort din beställning online.

Observera att det inte gäller efter det att tjänsten är inkopplad.

För att överlåta din bredband eller telefonitjänst till någon annan krävs det båda parters bekräftelse.

Detta gör ni enklast genom att fylla i vår blankett om överlåtelse.

Klicka här för att komma till sidan med blanketter.

Det går också bra att göra överlåtelsen via mejl eller telefon. De uppgifter som vi behöver på den nya abonnemangsinnehavaren är fullständigt namn, personnummer, e-postadress och telefonnummer.

Guide för autogiro och e-faktura

Autogiro

När du fått din första faktura via Billogram kommer du kunna ansöka om autogiro själv via din fakturaöversikt i Billogram på följande sätt: 

1. Öppna din översikt i Billogram via någon av de fakturor som du fått från oss. Detta kan du göra genom att scanna QR-koden på pappersfakturan eller genom att öppna din mail-faktura.

2. Klicka på ”Översikt” högst upp till vänster. 

3. Välj ”Automatisera dina betalningar”

4. Välj ”Lägg till automatiska betalningar”

5. Fyll i ditt personnummer

Man uppkopplad på WiFi med sin trådlösa laptop

E-faktura

Efter att du fått din första faktura från oss (faktureringspartner är Billogram) kommer du kunna ansöka om e-faktura själv via din internetbank till avsändarnamn Bitcom/Billogram. En fakturaavgfit på 19 kr/mån tillkommer vid e-faktura som leveranssätt av dina fakturor.